Statsadvokat meldt til politiet

Faderen til en af de dræbte biltyve i Tilst-sagen har meldt statsadvokaten til politiet.

Faderen Stig Wølch Jørgensen mener, at statsadvokatens undersøgelse af forløbet indeholder åbenlyse fejl og mangler.

Stig Wølch Jørgensen påpeger, hvad han ser som et konkret eksempel på vildledning af politiets øverste myndighed, Rigsadvokaten:

På baggrund af statsadvokatens oplysninger har Rigsadvokaten udtalt, at der ikke fandt noget sammenstød sted mellem en grå jeep og en politibil på gerningsstedet. Men det er i modstrid med oplysninger i statsadvokatens egen undersøgelse, mener Stig Wølch Jørgensen. Her fremgår det tydeligt, at begge biler har mærker efter en påkørsel.

På den baggrund mener Stig Wølch Jørgensen, at Rigsadvokaten er blevet misinformeret.

- Statsadvokaten har vildledt ham. Jeg kan se i sagens dokumenter, at der er sket en påkørsel, og samtidig siger Rigsadvokaten på baggrund af oplysninger fra Statsadvokaten at der ikke er sket en påkørsel, siger Stig Wølch Jørgensen til TV2 Østjylland.

- Sagen er fuldstændig anderledes end Statsadvokaten har fortalt offentligheden. Derfor skal sandheden frem, siger faderen.

Statsadvokaten ønsker ikke at kommentere politianmeldelsen.

Skuddramaet fandt sted den 29. december 2001 i Anelystparken ved Århus, hvor politiet overraskede seks biltyve, som kørte ræs i et industriområde. To af tyvene blev efterfølgende skudt og dræbt af politiet.

To undersøgelser fra Statsadvokaten har tidligere frikendt betjentene, men sagen er anket til Rigsadvokaten.