Staten giver 3,9 millioner kroner i støtte til julehjælp

I alt har 18 forskellige foreninger modtager penge fra statens pulje til julehjælp til udsatte

Staten har uddelt penge til 18 forskellige organisationer for at støtte deres arbejde for at hjælpe udsatte familiers jul.

Det skriver Social- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse. Der er samlet uddelt 3,9 millioner kroner.

- Julehjælp er det frivillige Danmarks bidrag til, at julen kan blive en glædelig højtid for familier, der har det svært.

Læs også Venstre: Der er plads i budgettet til både jul og hverdag

- At så mange danskere vil hjælpe andre, det er flot. De ekstra penge, som en række frivillige foreninger nu har modtaget, støtter foreningernes indsats for uddeling af julehjælp, skriver Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann i meddelelsen.

Pengene kommer fra en pulje, som landsdækkende, frivillige foreninger kan søge, hvis de arbejder med julehjælp til socialt eller økonomisk udsatte familier. 

Læs også Loft for kontanthjælp får ansøgning om julehjælp til at eksplodere

TV 2 | ØSTJYLLAND har tidligere fortalt, hvordan kontanthjælpsloftet har sat stort skub i antallet af familier, der søgte om julehjælp. Flere af dem får nu en økonomisk håndsrækning. 

Ifølge pressemeddelelsen har foreningerne meldt ind, at de samlet forventer at skulle hjælpe 39.000 familier i år.

Dermed har staten støttet med gennemsnitligt 100 kroner per familie.

Blandt de foreninger, der har modtaget penge, er blandt andet Røde Kors Danmark, Landsforeningen Autisme, Frelsens Hær, Hera Døtrenes Støtteforening og Dansk Armensk Forening.