Stærke patienter rykker op i køen

Det er muligt at tale sig frem i køen til kræftbehandling, siger patienter. Men det passer ikke, siger oversygeplejerske.

Ifølge flere kræftpatienter, som TV2 | ØSTJYLLAND har været i kontakt med, er det muligt at tale sig frem i ventekøen til behandling, hvis patienten selv eller pårørende er stærke nok til at presse personalet på Århus Sygehus.

Lederen af Kræftens Bekæmpelses kontor i Århus, Henrik Kruse, finder, at der er tale om et stort problem.

- Det er ligesom i samfundet i øvrigt. De stærke kan presse sig frem på de svages bekostning, siger han.

Oversygeplejerske Lisbeth Lagoni, Onkologisk Afdeling på Århus Sygehus, afviser dog blankt, at stærke patienter kan påvirke det rent lægelige skøn og rækkefølgen i køen.

Ifølge Lisbeth Lagoni er de sygeplejersker, der står for visitationen til behandling, specielt uddannede til at modstå pres fra patienter og pårørende.

Tidligere nyheder om kræftbehandlingen på Århus Sygehus:

<A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=16106" target=_blank>Kræftafdeling vil behandle flere (24/11-2006)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=16097" target=_blank>Østjyske kræftpatienter ilde stedt (23/11-2006)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=16086" target=_blank>Amtet skjuler patient-rettigheder (22/11-2006)</A>