Stadsarkivet: Folk stod i kø for at fortælle om Amtssygehus

Mange har allerede biddraget til Stadsarkivets indsamling af historier og billeder fra Amtssygehuset

01:13

Det gamle Amtssygehus i Tage-Hansens Gade er snart fortid. I 2018 flytter patienter og ansatte til de nye omgivelser på hospitalet i Skejby, men hospitalet, der har været en del af bybilledet gennem mere end 80 år, skal leve videre i form af minder indsamlet af Stadsarkivet.

- Stadsarkivet indsamler aarhusianernes minder og billeder og erindringer omkring Amtssygehuset og det sker jo i forbindelse med at Amtssygehuset om nogle år lukker ned og flytter det hele til Skejby. Vi indsamler stedets historie inden atmosfæren her helt forsvinder, siger Janne Marie Barslev fra Aarhus Stadsarkiv. 

Læs også Aarhus Kommune efterlyser minder om det gamle amtssygehus

Selve grunden skal danne ramme om en ny bydel i det aarhusianske, hvordan den kommer til at se ud, vides ikke endnu. Men det betyder altså ikke, at stedets historie går tabt, for det er vigtigt at bevare, mener Janne Marie Barslev.

- Vi bruger det til at gemme stedets historie, for der er en unik atmosfære. Vi vil rigtig gerne lave et tidsbillede af den atmosfære, siger Janne Marie Barslev.

Og der har været mange mennesker forbi for at biddrage til Stadsarkivets indsamling af minder.

- Der har været vældig mange folk forbi, folk stod simpelthen i kø for at fortælle deres historie, siger Janne Marie Barslev. 

Du kan se billeder fra Stadsarkivets indsamling af minder øverst i artiklen. Billederne er filmet af Palle Hansen.