Stadig penge til udsatte børn

Ny aftale sikrer Kong Chr. IXs Børnehjem og Bethesda

En ny driftsaftale mellem Aarhus Kommune og Kristelig Forening til bistand for Børn og Unge (KFBU) betyder, at Kong Chr. IX's Børnehjem og familieafdelingen Bethesda fortsat vil indgå som en del af den kommunale indsats for socialt udsatte familier, børn og unge. 

- Aarhus viser stor fremsynethed ved at prioritere de udsatte børn og unge. Det vil lønne sig på længere sigt. Det er så let at skære ned på de udsatte børn, fordi de ikke er en særlig stærk gruppe. Også derfor er det så flot, at vi har fundet en ordentlig model for fremtidens Chr. IX, siger René Skau Björnsson, formand for KFBU i en pressemeddelelse. 

Aftalen betyder, at Kong Chr. IX's Børnehjem skal modtage børn til akutanbringelse og tilbyde observation og udredning af børn i deres daglige miljø. Bethesda skal varetage den ambulante indsats og tilbyde korte ophold for familier, hvor forældrene har svært ved at drage omsorg for deres børn. 

Økonomisk indebærer aftalen et årligt driftstilskud på syv mio. kr. til Chr. IX's Børnehjem. 

- Selvom budgettet er stramt, er det gennem omlægninger lykkedes at frigøre et fast beløb til Kong Chr. IX's Børnehjem, så institutionen kan fortsætte sine aktiviteter, men i ændret form. Det er positivt - både for medarbejderne og ikke mindst for de børn, der har brug for professionel hjælp, siger rådmand Hans Halvorsen.