Stadig langt fra København: 90.000 krydstogtgæster til Aarhus

Selvom Aarhus har sus i sejlene, når det kommer til antallet af krydstogtturister, så er der stadig potentiale for mere, siger turistdirektør

2017 tegner sig til at blive et rekordår for krydstogtturismen i Aarhus. 

Ifølge en prognose fra Aarhus Havn, som holder regnskab med, hvor mange skibe der anløber, er forventningen, at omkring 90.000 passagerer vil gå i land i Smilets By i år.

Det er en fremgang på 15 procent sammenlignet med sidste år og en mangedobling, hvis man kigger bare en række år tilbage. I 2010 var der kun 6.000 krydstogtturister i byen fordelt på to ankomster. I år ankommer der 35 skibe til byen. 

Læs også Krydstogtgæster vil strømme til Aarhus i år

Man kan derfor roligt tale om en succes opnået på kort tid, og hvis det står til direktør for Visit Aarhus, Peer V. Kristensen, så skal endnu flere krydstogtskibe lægge til i Aarhus. Han er derfor vært for en krydstogtkonference i disse dage i Aarhus, hvor han mødes med blandt andet seks rederier.

- Det er rekord for os, så det er selvfølgelig super godt, men vi er også nødt til at flytte os til et nyt niveau hele tiden for at følge med andre byer som eksempelvis Gøteborg (Sverige, red.) Vi har klart potentiale til mere, siger Peer V. Kristensen til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Læs også Turister strømmer til Aarhus: Det bliver et stort år

I København var der i 2016 omkring 740.000 krydstogtturister. Aarhus har derfor lang vej igen til at nå "storebroren" på den anden side af Storebælt. 

- Vi har ikke københavnske tilstande. Slet ikke, men det skyldes også, at København er "turn around" havn, hvor turister begynder og slutter i byen på togter til Øresund. Vi, Aarhus, er et stop på ruten, så København får lidt flere gæster på den konto, siger turistdirektør Peer V. Kristensen.

Årets første krydstogtskib anløber i Aarhus den 8. april. Det er det tyske krydstogtskib MS AIDAcare med 1186 passagerer ombord. 

Rosinen i pølseenden bliver det hollandsk/amerikanske skib MS Koningsdam og dets 2650 passagerer, som ankommer den 15. september.