Stadig delfiner i Østjylland

Både fredag og lørdag er der igen set delfiner i Aarhus Bugt

00:40

Foto: Doris Byriel

1 af 2

Endnu en gang har heldige østjyder set delfiner i Aarhus Bugt. En ekspert siger, at det formentlig er de samme, som også blev set tidligere på ugen.

Fredag aften var Doris Byriel ude at sejle ved Følle Strand, da et par delfiner pludselig begyndt at svømme rundt ved båden.

- De legede ved båden og svømmede rundt efter den. De var rigtig legesyge. Jeg tror, at de var ved os i en times tid, siger Doris Byriel.

Tidligere på ugen kunne vi her på tv2oj.dk fortælle, hvordan Rasmus Bøgelund havde set og filmet to delfiner i Aarhus Bugt.

Se: Delfiner spottet i Aarhus Bugt

Dengang slog Carl Christian Kinze, der er biolog med speciale i hvaler og redaktør for hvaler.dk, fast, at der var tale om delfiner af racen øresvin, og at denne type ikke er set i Aarhus Bugt i mere end 70 år.

Carl Christian Kinze har også set videoen af delfinerne, som Doris Byriel filmede fredag aften.

- Der er formentlig de helt samme dyr, siger Carl Christian Kinze og fortæller, at de formentlig er unge, da de er så legesyge.

Lørdag sejlede Doris Byriel igen ud fra Følle Strand, og endnu en gang mødte hun delfinerne.

- Det er ligesom at være sydpå. Det er meget eksotisk, og det er et meget facinerende dyr, siger hun.

Carl Christian Kinze fortæller, at delfinerne selv siger fra, hvis de ikke gider at "lege" længere.

- Man skal ikke jage dem, og så skal man bruge sin almindelige sunde fornuft, når man er ved dem. De plejer selv at svømme væk, når de ikke gider at lege mere, siger Carl Christian Kinze.

Øverst i artiklen kan du set et billede af delfinerne, som Doris Byriel har taget. Hvis du klikker på billedet, kan du se en video af delfinerne, som Doris Byriel har filmet.