Stadig brug for hjælp i sorgen

Har hjulpet flere end 2.000 børn og unge

02:03

1 af 2

For ti år siden begyndte en gruppe frivillige at give gratis rådgivning til børn og unge, hvis forældre eller søskende var ramt af alvorlig sygdom eller var døde.

Børn, Unge og Sorg hedder foreningen, der nu kan fejre ti års jubilæum.

Siden begyndelsen har foreningen hjulpet flere end 2.000 børn og unge i byen. Foreningen vurderer, at 80.000 børn og unge hvert år oplever alvorlig sygdom, selvmord eller voldsomme ulykker blandt nære pårørende - så der er i høj grad brug for nogen til at hjælpe i sorgen.

- Det at få et forløb hos os og snakke med andre, der ved, hvad det vil sige at miste forældre eller have syge forældre. Det gør en kæmpe forskel, så man ikke længere isolerer sig, man kan fastholde sit studie og sit job osv. Så man kan sige, at man går fra at have et rigtig svært liv til faktisk at få et ret velfungerende liv, trods det allerværste er sket - at ens far eller mor er blevet alvorligt syg eller død, mens man stadig har brug for det, siger Preben Engelbrekt, der er direktør i Børn, Unge og Sorg, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I indslaget øverst kan du møde en kvinde, der har meget at takke den frivillige organisation for. Hun er enlig mor til to drenge og hårdt ramt af kræft. Den gratis rådgivning og støtte gjort en afgørende forskel for hendes familie.