Spritstiv buschauffør kørte ind i et træ: Passager stoppede bussen

En 49-årig buschauffør er sigtet for spirituskørsel, efter at han tirsdag eftermiddag kørte rundt i Aarhus Midtby med en høj promille og bussen fuld af passagerer.

Artiklen er opdateret onsdag kl. 11.
____

En 49-årig buschauffør skulle tilsyneladende have blevet hjemme tirsdag, i stedet for at tage på arbejde og sætte sig bag rattet i Bus 2A i Aarhus.

Den 49-årige mand endte nemlig med at sætte passagernes liv i fare, da han kørte bussen i spirituspåvirket tilstand.  

Det oplyser Østjyllands Politi.

- Chaufføren lavede flere hårde opbremsninger ved cyklister og ramte et træ med sidespejlet. På baggrund af det bad én af passagererne chaufføren om at stoppe bussen, siger vagtchefen ved Østjyllands Politi, Peter Halstrøm. til TV2 ØSTJYLLAND.

Den 49-årige buschauffør standsede bussen ved Markuskirken, som ligger i midten af Aarhus, hvorefter han steg ud ad bussen og slingrede ned ad Langelandsgade.

Det var heldigvis kun sidespejlet, der kom til skade, efter buschaufføren havde kørt rundt i Aarhus Midtby med høj promille. 
Det var heldigvis kun sidespejlet, der kom til skade, efter buschaufføren havde kørt rundt i Aarhus Midtby med høj promille. 

- Én af passagerne fulgte efter chaufføren og kort tid efter anholdt en patruljevogn ham og kørte ham til politigården, siger vagtchefen til TV2 ØSTJYLLAND.

Vagtchefen vil ikke oplyse, hvor høj chaufførens promille var, men han fortæller, at manden er sigtet for spirituskørsel, og at politiet nu vil undersøge sagen nærmere.

Der var ingen af passagerne, der kom noget til.

Busselskab afventer forklaring

Det er Busselskabet Aarhus Sporveje, der har ansvaret for buschaufførerne i Aarhus, og de er meget ærgerlig over dagens hændelse.

- Vi er rigtig kede af den her sag og forsøger at se om vi kan lære noget af situationen, siger Bjarne Larsen, der er HR-chef i busselskabet Aarhus Sporveje.

De ved dog endnu ikke, hvordan de vil håndtere sagen, da de ikke har talt med chaufføren selv, da han har været tilbageholdt af politiet. De forsøger onsdag at komme i kontakt med ham. 

quote En ting er i hvert fald helt sikkert, og det er, at det ikke er ok at efterlade en bus med passagerer midt i Aarhus

Bjarne Larsen HR-chef, Busselskabet Aarhus Sporveje

- Vi har kun fået informationer fra politiet, og i morgen kontakter vi dem igen for at høre, hvad der er op og ned. Vi skal være klogere på, hvad de vil gøre, sagde HR-chef ved Busselskabet Aarhus Sporveje, Bjarne Larsen, tirsdag til TV2 ØSTJYLLAND.

- En ting er i hvert fald helt sikkert, og det er, at det ikke er ok at efterlade en bus med passagerer midt i Aarhus. Men chaufføren skal lige have lov til at forklare selv, før vi tager en forhastet beslutning, siger han.

Han understreger derudover onsdag, at de har nultolerance over for alkohol og stoffer, og de allerhelst så, at manden ikke var mødt på arbejde eller havde ringet til deres driftscenter, så de kunne have sendt en anden chauffør. 

Han oplyser også, at chaufførerne har fået besked på, at de altid skal kontakte selskabets driftscenter, hvis de står i en situation, som de ikke selv kan håndtere.

Bjarne Larsen forventer, at det blive svært for chaufføren at fortsætte i sit arbejde efter hans udskejelser, men han kan endnu ikke sige, om han bliver fyret, da det er en personalesag, og de skal følge nogle bestemte retningslinjer, som inkluderer at de taler med manden om situationen.

TV2 ØSTJYLLAND har også talt med Midttrafik, som fortæller, at de har fået en henvendelse fra en kunde om den spirituspåvirket buschauffør, men at det er Busselskabet Aarhus Sporveje, der skal tage sig af situationen, da det er dem, der har ansvaret for personalet.

Letbane giver fravær collage

playAnne Sofie får fravær i skolen, når letbanen ikke kører: - Usikkerheden er det værste

Skærmbillede 2020-11-30 kl. 22.31.10

play Folkekirker tænker kreativt: Sådan kan vi alle komme i kirke til jul

e5c340af-16a5-4561-8a3b-19e3c1155acf.jpg

Sne og slud er på vej ind over Danmark

Lige nu
corona

liveblog Tre dødsfald på østjysk ferie-ø: Var smittet med corona

IMG_2530

playØstjyske pirater vil erobre verdenshavene og bringe guldet hjem

0c656f4e-9bfc-4846-9866-ff32db2192df

Randers-træner smittet med coronavirus