Sprit-ulykker koster tre mia. kr.

Knap 1200 personer kvæstet eller dræbt på fem år 

Spritulykker har de seneste fem år kostet de østjyske skatteydere mere end tre milliarder kroner.

1196 personer er i perioden dræbt eller kvæstet i trafik-ulykker, hvor spiritus var indblandet. Dertil kommer i samme periode 1.537 spritulykker med materiel skade 

Det er baggrunden for kampagnen "Rigtige venner hjælper hinanden sikkert hjem"  som fokuserer på at sende danskerne sikkert hjem fra sommerens fester ved hjælp af humor, konkrete råd og læskende drinks uden alkohol.  

I de seneste fem år viser en opgørelse 71 dræbte, 513 alvorligt tilskadekomne og 612 lettere tilskadekomne.  

Regnestykket bygger på analyser foretaget af Transportministeriet og DTU Transport som viser, at et trafikdrab koster i gennemsnit knap 18 millioner kroner, en alvorligt tilskadekommen koster i gennemsnit godt tre millioner kroner og en lettere tilskadekommen koster gennemsnitligt godt 450.000 kroner. 

DM i chaufførdrinks
De fleste kommuner, der ligger inden for Vejcenter Østjyllands område, deltager i kampagnen ved at lave en speciel event Sankt Hans aften.  

Her vil et event-team uddele smagsprøver på sommerens bedste alkoholfrie drink "Easy Rider" sammen med opskriften på den nye drink, der er udviklet af Dansk Bartender Laug. 

De Regionale Færdselssikkerhedsudvalg har valgt at støtte kampagnen yderligere ved, at udskrive en konkurrence om, at blive Danmarksmester i Chaufførdrinks.

Kampagnen varer fra 14. juni til 3. juli 2011