Sprinkler-alarm i tom bygning

Brandvæsen kom på svær opgave i nedlagt indkøbscentral

Foto: Alarm112midtjylland.dk

Klokken 18.54 fredag aften tikkede en alarm ind hos Aarhus Brandvæsen. Beskeden var, at der var røg ved en industribygning på Sletvej i Tranbjerg.

Bygningen har tidligere huset indkøbscentralen Metro, som lukkede ned i 2014. Det var derfor uvist, hvad brandfolkene blev mødt af, da bygningen i øjeblikket står tom.

Ifølge indsatsleder Anders Rathke blæste der en del røg ud i det fri. Røgen stammede fra bygningens sprinklersystem, som pludselig var gået i gang.

Brandfolkenes opgave var at få slukket den dieselmotor, der drev hele anlægget, som pumpede vand ind i den tomme bygning. Motoren var placeret ved et hegn udenfor varehuset og udviklede en del røg og sod:

- Det er ligesom, hvis man tænder for gammel diesel-bil, der har stået i lang tid, siger indsatsleder Anders Rathke til tv2oj.dk.

Se: Toiletbygning nedbrændt

Opgaven med at få sat motoren ud af drift viste sig at være mere besværlig end først antaget:

- Det voldte os en del problemer. Først prøvede vi med tre CO2-slukkere, men det virkede ikke. Vi havde også røgdykkere nede ved selve motoren, som befinder sig tre-fire meter under jorden. Til sidst måtte vi drukne motoren med skum, forklarer indsatslederen.

Skum-slukningen var nødvendig, fordi brandvæsenet ikke kunne finde frem til ejerne af bygningen. Det er nu politiets opgave.

Bygningen er ifølge Anders Rathke vandskadet på grund af mængden af vand fra sprinkleranlægget, der blev pumpet ud, og selve brandslukningssystemet er brudt sammen.

Brandvæsenet rykkede ud til Metro på Sletvej sydvest for Aarhus: