SPOT - nu med film

Musikfestival giver plads til filmtalenter

Et nyt tiltag hos SPOT festivalen giver nu også plads til nye nordiske talenter indenfor filmens verden.

SPOT er kendt for at være den den årlige heksekeddel i mødet mellem publikum og alle de nye kunstnere, som har hjemme på nordisk grund. Men i år tilbyder festivalen som noget nyt og en to dages film-festival oveni billetprisen, og det glæder direktøren af Filmby Aarhus.

- Med denne nye film-profil indenfor SPOT-universet satser vi på at give publikum unikke oplevelser som viser, at musik og film hænger uløseligt sammen. At filmtalentet i de nordiske lande er noget af det bedste, der findes på verdensscenen, og ikke mindst at musikere, filmskabere og publikum nu for første gang i Danmark får en fantastisk oplevelse, der giver lyst til meget mere nordisk resten af året", siger Filmby Aarhus' direktør Carsten Holst om det nye initiativ.

Undergrunds-hiphop og islansk lofi

De stærke nye stemmer og krydsfeltet mellem musik og film vil især være i fokus i år - i et program, der viser film med afsæt i blandt andet den svenske musikscene, en glemt islandsk lofi-musiker og dansk undergrunds-hiphop.

I hovedprogrammet vil SPOT-publikummet som de første få mulighed for at se nogle af de nye, nordiske spillefilm - selvfølgelig med instruktørbesøg. Og så er der stadig plads til en række helt særlige filmoverraskelser, som vil blive annonceret med det færdige program.

SPOT Film vil også indeholde masterclasses med navne, som du med stor sikkerhed vil høre meget mere til i morgendagens filmproduktion.

Den to-dages film-festival 1.-2. maj er arrangeret af Filmby Aarhus i samarbejde med Øst For Paradis, som også er rammen. Det er film skabt af en række nyere nordiske talenter og filmskabere - i et program med stærk publikumsappel.