Sportschef om lurer-sag: Det hårdeste har været svigtet

En 55-årig mand og tidligere holdleder for det danske landshold i orienteringsløb er dømt for beluring af atleterne

Lars Lindstrøm (tv.) er sportschef for Dansk Orienterings-Forbund. Til venstre tre af landsholdsløberne - længst til venstre af dem østjyske Maja Alm, der er tidligere verdensmester. Foto: Henning Bagger - Scanpix / Kell Sønnichsen/DOF

Retten i Aarhus idømte denne torsdag en 55-årig tidligere sportsleder hos landsholdet i orienteringsløb tre måneders betinget fængsel for at belure de kvindelige atleter, han var leder for, mens de var i bad.

Han har tilstået, at han gennem seks-syv år belurede kvinderne, når han rejste rundt med dem til sportsstævner.

Læs også Tre måneders betinget fængsel til 55-årig for beluring af løbere

Hans beluring skete ved hjælp af spionkuglepenne med indbygget kamera, som han havde købt på nettet og anbragt i kvindernes omklædningsrum. 

Hård sag er afsluttet

Hos Dansk Orienterings-Forbund er sportschef Lars Lindstrøm glad for at få en hård sag afsluttet.

- Det er rart, at der er kommet et punktum i sagen, og nu kan vi forhåbentlig lukke et træls forløb, der har været meget hårdt, siger Lars Lindstrøm til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Læs også Atleter blev i årevis beluret med kameraer i kuglepenne

Han har ingen kommentarer til strafudmålingen, som han stoler på, at domstolene kan vurdere, men til gengæld vil han gerne sætte nogle ord på, hvad det er for en tid, man har gået igennem på landsholdet i orienteringsløb.

Den dømte anvendte spionkuglepenne til at belure kvinderne, mens de var i bad. Foto: Gitte Kjærbøl - Scanpix

- Det er klart, at når man har en kollega, som man har arbejdet sammen med i rigtig mange år, så gør det ondt, når den tillid, man har haft, bliver brudt. Det har været det hårdeste ved det her, det er det svigt, man føler. Det er på alle måder en sag, der har været hård at være i, siger Lars Lindstrøm. 

Ifølge ham er løberne kommet videre efter sagen, men forbundet er opmærksomme på, at det er oplevelser, der naturligvis kan præge atleterne fremadrettet.

Læs også Maja Alm rystet efter lureskandale

- Vi har været åbne om alt internt og alt, hvad der er sket, og de har været informerede hele vejen. Det betød også, at de mange følelser og tanker, der er i spil, har vi fået behandlet og rundet af. Jeg har arbejdet hele vejen for at skærme udøverne mest muligt, og vi er hele tiden opmærksomme på, hvordan vores udøvere har det. Jeg er ret tryg ved, at hvis der skulle opstå noget, tager vi hånd om det med det samme, siger Lars Lindstrøm.