Splittelse i Venstre

Kredsbestyrelse trækker sig i protest

Det har skabt splittelse, at Mads Rørvig er blevet indstillet til at opstille i Silkeborg Nord-kredsen i stedet for Silkeborg Syd.

Det er debatten om, hvem der skal være den nye folketingskandidat i Silkeborg Nord-kredsen, som nu har skabt splittelse i Venstre i Silkeborg.

Så stor splittelse, at kredsbestyrelsen Silkeborg Nord nu helt har valgt at trække sig. Det oplyser bestyrelsens formand, Mogens Gade Heller, i et brev til sine medlemmer.

I brevet skriver han, at beslutningen er truffet, fordi folketingsmedlem Mads Rørvig, som i dag er opstillet i Silkeborg Syd, nu er blevet indstillet til at opstille i Nord efter opfordring fra blandt andet kommunens borgmester, Steen Vindum.

En indstilling, som bestyrelsen i Silkeborg Nord ikke bakker op om, da de de i forvejen er i gang med at finde deres egen kandidat:

- Denne anmodning om opstilling kan kredsbestyrelsen i Nord kun tage til efteretning, men det bevirker dog, at kredsbestyrelsen har besluttet sig for at trække sig, fordi vores bestræbelser på at arbejde i henhold til vedtægterne synes totalt negligeret, og at ingen af bestyrelsesmedlemmerne i Nord vil arbejde for Mads Rørvig, skriver Mogens Gade Heller.

Ifølge kredsbestyrelsen i Silkeborg Nord er Mads Rørvig ikke det rigtige valg, da han i forvejen har en kreds. Derudover mener bestyrelsen, at hans indflydelse i Folketinget er minimal og at han har hjemmebane i København og ikke i Silkeborg. Bestyrelsen ønsker i stedet en mere lokalforankret kandidat.

Derudover peger formand Mogens Gade Heller i brevet på, at indstillingen af Mads Rørvig i stedet handler om penge:

- Vi er af den overbevisning, at ønsket om opstilling i Nord i stedet for Syd udelukkende er baseret på det faktum, at Nord har væsentlig flere penge til at føre valgkamp for end i Syd, skriver han i brevet.

Silkeborg Syd og Silkeborg Nord er cirka lige store kredse med omkring 30.000 vælgere.