Splid i S om forskning i Århus

Ritt Bjerregaard advarer mod at flytte ressourcer fra Rigshospitalet til Århus - hendes østjyske partifæller er lodret uenige.

Få dage før valget kræver den københavnske overborgmesterfavorit Ritt Bjerregaard (S) hovedstaden tilbage som Danmarks forskningsby nummer ét, skriver metroXpress.

Alt for mange millioner kroner er spildt på at investere i forskning uden for København, mener Ritt Bjerregaard, som i et interview med gratisavisen i dag især advarer mod at sidestille Aarhus Universitetshospital og forskningsmiljøerne i Aalborg og Odense med Rigshospitalet.

- Vi har et internationalt renomme at forsvare omkring Rigshospitalet. Man skal lade være med at tage de penge, som Rigshospitalet hidtil har haft, og lægge ud til alle mulige andre, siger Ritt Bjerregaard.

I Århus mødes hendes krav med hovedrysten blandt partifæller:

- Jeg er lodret uenig med Ritt. Det er vigtigt, at Aarhus Universitetshospital behandles på helt de samme vilkår som Rigshospitalet, siger Nicolai Wammen.

Også amtsborgmester Johannes Flensted Jensen (S), politisk ansvarlig for forskningen på Aarhus Universitetshospital, går i rette med Ritt Bjerregaard:

- Hun tager fuldstændig fejl. Sammenligner man kvalitet og produktion, er jeg langtfra sikker på, København falder ud som vinder. Men det viser bare, at vi skal være oppe på dupperne, for hendes synspunkter deles desværre af rigtig mange i København, mener han.

Se mere i nyhederne på TV2 / ØSTJYLLAND kl. 19.30.