Spis godt og spar penge: Sådan undgår du madspild

Flere initiativer gør deres til at få madspildet ned, og nogle af dem kan måske komme dig til gavn

Foto: Morten Stricker

Har du lyst til lækker restaurantmad til spotpris, eller kigger du ind i et næsten fyldt køleskab, men kan stadig ikke se aftensmaden for dig? Så er der hjælp at hente.

Madspild er et varmt emne for tiden – som noget, vi gerne vil undgå.

Flere offentlige institutioner arbejder målrettet mod at stoppe madspild, men også som privatperson kan der være fordele ved at tænke over begrebet. 

Læs også Skraldecafé får støtte: Laver 25-retters buffet gratis

Mange har eksempelvis glæde af app’en Too Good To Go, der også er slået igennem i det østjyske. Med den kan restauranter og spisesteder sætte overskydende mad til salg for billige penge, som så blot skal afhentes kort før lukketid fremfor at blive smidt ud. På den måde kan man få sushi og andet restaurantmad for ned til en flad 20’er.

Se et indslag om Too Good To Go her. 

03:49 Luk video

Også i hjemmet er der mulighed for at spare – når det kommer til egen madlavning. For mange kender følelsen af at stå med et køleskab fyldt med ingredienser, men alligevel ikke have noget fornuftig aftensmad at lave.

Ved at oprette en gratis profil hos Karolines Madklub, kan man få hjælp til den slags. Her er et nyt koncept, der hedder ’Tøm Køleskabet’, tænk til at give inspiration til, hvad man kan bruge sine rester i køleskabet til.

Du kan se et indslag om ’Tøm Køleskabet’-initiativet her. 

02:25 Luk video

Også de fleste supermarkeder i Danmark har et stort fokus på madspild. Derfor kan du i butikker som Fakta, Rema 1000 og flere andre landsdækkende forretninger finde varer, der er stærkt nedsatte på grund af, at holdbarhedsdatoen er ved at blive overskredet.

Den landsdækkende organisation Stop Spild af Mad giver gode råd til, hvordan du kan undgå madspild i hjemmet – dem kan du finde her: http://www.stopspildafmad.dk/hvadkandugoere.html 

Læs også Mindre madspild har givet øko-guld i Randers