- Spillerne skal kunne tåle, at der er konkurrence

Ólafur Kristjánsson og Glen Riddersholm giver et interessant indblik i, hvordan de med små tricks tester deres spilleres mentalitet

01:51

Hvordan sørger en Superliga-træner for, at hans spillere yder det bedste weekend efter weekend og opfører sig som holdspillere?

Det emne blev debatteret i ugens udgave af Fodbold med Horup, og her kom Randers FC's cheftræner Ólafur Kristjánsson med et spændende eksempel på, hvordan han testede en af sine spillere under en træning.

- Vi havde en træning forleden, hvor vi normalt har en formodet startopstilling. Så på vej ud til træning kan jeg se på en af de spillere, som har spillet rigtig mange kampe, at nu tester jeg ham lige.

Læs også Randers tættere på Europa efter udesejr over AaB

- Så jeg satte ham på det andet hold, og han var møgsur og elendig til træning. Så jeg tog fat i ham med det samme efter træning og sagde 'prøv nu at hør, selvfølgelig starter du inde, du har spillet godt. Men den der opførsel og den måde du præger træningen på, det kan jeg ikke lide,' fortæller Ólafur Kristjánsson i tirsdagens udgave af Fodbold med Horup.

- Så kom der en undskyldning: 'Det kommer jeg ikke til at gøre igen. Kunne du se det på mig?' Selvfølgelig kunne jeg se det på dig, fortsatte Randers-træneren. 

Det var altså ren og skær en test af spilleren, for at finde ud af, hvordan han reagerer i sådan en situation. Og sådan nogle tricks er der brug for i en professionel fodboldklub.

Læs også Randers-træner savner et tydeligere hierarki i klubben

- Spillerne skal kunne tåle, at der er en konkurrence. Det er der, hvor vi får skaffet de bedste resultater. De skal også acceptere at sidde uden for en gang imellem, hvis det er for holdets bedste. 

I klippet øverst på siden kan du høre Ólafur Kristjánssons eksempel samt AGF-træner Glen Riddersholm, der også afslører hvordan han har brugt mandskabsbehandlingen over for en af sine spillere.

Herunder kan du se hele den seneste udgave af Fodbold med Horup.