Spillerflugt truer

Stamspillere måske på vej væk

En massiv spillerflugt truer Silkeborg IF, hvis østjyderne rykker ud af Superligaen senere i denne måned.

Hele seks spillere fra startopstillingen i fredagens hjemmekamp mod FC Nordsjælland forlader med stor sandsynlighed klubben til sommer i tilfælde af nedrykning.

Kasper Risgård, Martin Svensson, Nicolaj Ritter, Jesper Mikkelsen og målmand Gunnar Nielsen har alle kontraktudløb i juli. Desuden vil topscorer Marvin Pouríe næsten med sikkerhed blive solgt.

Silkeborg har været i dialog med de pågældende spillere, men i hvert fald profiler som Svensson, Risgård og Gunnar Nielsen ønsker at vente med forhandlinger.

- Vi har nogle ubekendte faktorer, og vi har forståelse for, at nogle af spillerne vil vente med at se, om vi er rykket ned eller ej. Nu har vi fuld fokus på overlevelse, og så må vi tage hængepartierne, når sæsonen er slut den 20. maj, siger Silkeborgs administrerende direktør Kent Madsen til dagbladet BT.

Ny træner på vej

På trænerposten er der også lagt op til udskiftning. Viggo Jensen forlader Silkeborg uanset udfaldet, og i stedet er Skive-træner Michael Hansen blandt topkandidaterne, og ifølge BTs oplysninger har han været til samtale med Silkeborg.

- Der florerer rigtig mange navne, men der er ikke truffet nogen beslutning. Helt præcist taler vi med fire kandidater, og jeg forventer, at vi har en ny træner på plads, når denne sæson er slut, siger Kent Madsen.

Vil vente

Silkeborgs bedste spiller mod FCN, Martin Svensson, erkender, at han helst ikke vil spille i den næstbedste række.

- Jeg vil spille på højeste niveau, og Silkeborg har hjulpet mig utrolig meget, da jeg var i problemer. For otte måneder siden spillede jeg slet ikke fodbold. Men man er nogle gange nødt til at sætte sig selv øverst og tænke på sin egen udvikling, siger Svensson.

Silkeborgs anden målscorer Kasper Risgård står i samme situation som Svensson.

- Jeg kigger efter klubber. Vi har talt med Silkeborg, men jeg er i den situation, hvor jeg gerne vil vente og se, hvad der sker. Det synes Silkeborg er okay, for de kan også i tilfælde af nedrykning være nødt til at skille sig af med spillere, forklarer Risgård.