Sparekasse fik stort overskud

Stort millionoverskud i Sparekassen Kronjylland

Sparekassen Kronjylland med hovedsæde i Randers kan præsentere et flot regnskab for den første halvdel af 2014.

Det østjyske pengeinstitut har et overskud på 142 millioner kroner i første halvdel af 2014, oplyser sparekassen i en pressemeddelelse.

Overskuddet er 57 millioner kroner større end i den tilsvarende periode sidste år.

- Vi har skabt et solidt indtjeningsmæssigt fundament, som er nødvendigt for konstant at udvikle os til gavn for kunderne. Det er naturligvis meget tilfredsstillende og giver os et godt grundlag for den organiske vækst, vi fokuserer på i vores nye strategi, siger administrerende direktør Klaus Skjødt.

Regnskabet er blandt andet påvirket positivt af sektorens salg af Nets, der har givet et engangsbeløb i pengekassen.

- Vores udlån er steget med otte millioner kroner siden årsskiftet, og det er alene sket, fordi vi har tiltrukket mange nye gode kunder. Der er således fortsat en stor forsigtighed hos både private og erhvervskunder. De seneste måneder har jeg dog set positive tegn på en stigende lånelyst ikke mindst hos mange af de dygtige virksomheder i vores markedsområde. Derudover sker der også mere og mere på boligmarkedet, så jeg tror på, at vi stille og roligt vil se mere investeringslyst til gavn for samfundsøkonomien og dermed også Sparekassen, siger Klaus Skjødt,