Spar penge på toiletbesøg

Kommune gør det billigere at trække ud

Foto: Colourbox

Vandselskabet AquaDjurs er nu klar med en nytårsgave til borgere og virksomheder i Norddjurs Kommune.

Fra 1. januar har selskabet valgt at sænke afgiften på spildevand, og det betyder, at det nu for eksempel er billigere at trække ud i toilettet.

Det skyldes blandt andet færre driftsudgifter som led i en øget automatisering af renseanlæggene, som nu gør det muligt at tilbyde en lavere spildevandspris:

- Det er nok ikke sidste gang, vi kan sætte prisen ned. Vores driftsudgifter er faldet hurtigere, end vi havde regnet med, og der skal ikke investeres så meget i nye anlæg fremover, siger direktør Palle Mikkelsen fra AquaDjurs i en pressemeddelelse.

Det vil give den enkelte borger omkring 300 til 400 kroner ekstra i hånden om året, mens det for virksomheder er helt andre målestoksforhold.

Store besparelser

For en af Norddjurs Kommunes mest vandforbrugende virksomheder, NORD, som ligger på havnen i Grenaa, er der tale om besparelser på et par hundrede tusinde kroner om året.

Ifølge beregningerne vil virksomheden årligt spare i omegnen af 240.000 kroner.

- Det betyder selvfølgelig noget for vores konkurrenceevne, at vi slipper billigere, siger administrationsleder Peter Lichscheidt fra NORD.

Besparelserne for private er på to kroner plus moms pr. kubikmeter, hvilket svarer til 6,6 procent. Hvad angår virksomheder, afhænger besparelsen af vandforbruget.

En virksomhed, der udleder mere end 500 kubikmeter vand, vil opnå en rabat på mindst otte procent, og virksomheder med et forbrug på mere end 20.000 kubikmeter få mindst 24 procent rabat.

AquaDjurs ejer hele kloaknettet i Norddjurs Kommune og sørger i den forbindelse for at rense al spildevand.