Spærrer for handicappede

Hver dag får bilister bøder for ulovlig parkering

06:07

1 af 2

Mikkel Bundgaard fra Aarhus er kørestolsbruger og har været det i 19 år.

Som om det ikke kan være svært nok i forvejen at komme rundt i sin kørestol, så oplever Mikkel Bundgaard et mindst ligeså stort problem.

Oftere og oftere oplever han, at det er svært at finde et sted at parkere med sin specialindrettede bil i Aarhus. Det er ikke, fordi der ikke er nok parkeringspladser til handicappede, men derimod fordi folk, som ikke er handicappede, optager de reserverede pladser.

- Nogle gange ignorerer de en eller kommer med en forklaring om, at vi skal bare lige ind et øjeblik. Jeg synes ikke, det er i orden, siger Mikkel Bundgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Aarhus er den kommune i Østjylland, hvor absolut flest bilister i 2013 fik en parkeringsbøde for at holde ulovligt på handicapplads. Her fik 609 bilister en bøde.

Flere bilister er ligeglade

For at kunne holde lovligt på en parkeringplads reserveret til handicappede, skal man have et handicapskilt i forruden.

Det er bare langt fra tilfældet, kunne TV 2 | ØSTJYLLAND konstatere, efter at have foretaget observationer på de aarhusianske p-pladser.

Foran banegården i Aarhus holdt op til flere bilister ulovligt parkeret på en handicapplads. Nogle fortalte, at de ikke var klar over, at de parkerede på en handicapplads, mens andre erkendte deres fejl:

- Jeg ved godt, jeg holder her, men alt var fyldt, siger Mihele Moldovin til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Fra 1. marts er afgiften for at holde ulovligt på en handicapplads fordoblet. Det koster nu 1.020 kroner, men det er ikke nok, mener Dansk Folkeparti. Partiets trafikordfører mener, at bilisterne skal straffes hårdere:

- Jeg synes, politiet skal tilkalde en kranbil og få fjernet køretøjet, og så kan ejeren henvende sig til politiet for at få sin bil igen. Det vil være en halvdyr affære, så jeg tror på, det ikke er noget, man gør så tit, siger trafikordfører Kim Christiansen (DF) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Her kan du se, hvor mange bøder, der blev uddelt i din kommune sidste år til bilister, som parkerede ulovligt på en handicapplads:

- Aarhus: 609

- Randers: 35

- Horsens: 29

- Silkeborg: 16

- Favrskov: 15

- Syddjurs: 15

- Norddjurs: 1

Samsø og Odder laver ikke opgørelser over ulovlig parkering på handicappladser.