Sover på kontoret

Joachim B. Olsen bruger sit kontor som hotel

Joachim B. Olsen i studiet hos Middagsmagasinet på TV 2 | ØSTJYLLAND. Arkivbillede

Bordet fangede for Joachim B. Olsen (LA), og derfor sover han ofte på sit kontor i Folketinget, hvor han har både tøjskab, luftmadras og toilettaske stående klar til de sene dage med megen arbejde. Det skriver Jyllands-Posten.

Han er imod den høje skatteprocent og har tidligere været kritisk overfor, at politikere, der bor langt væk, kan få stillet en lejlighed til rådighed i København.

- Det er symbolet på, at vi bor i et samfund, hvor vi betaler for meget i skat, mens politikerne til gengæld definerer vores behov og indretter vores liv. Og fordi jeg havde sagt det, fangede bordet jo

- Jeg har sovet herinde på kontoret mange gange. Det har været fint nok, siger Joachim B. Olsen til avisen.

Sikkerhedschef kritiserer
Men Joachim B. Olsens overnatning i Folketinget får kritik med på vejen fra Folketingets sikkerhedschef, Kim H. Pedersen. Han har oplyst de nye medlemmer om, at det ikke er tilladt.

- Medlemmerne får økonomisk kompensation for dobbelt husførelse. De penge skal netop bruges på husleje, siger han til Jyllands-Posten.

Flere medlemmer af Folketingets Præsidium er ligeledes kritiske.

- Det går slet ikke. Vi kan ikke have folk til at ligge og sove på kontorerne, siger Søren Espersen (DF).

Også Marianne Jelved (R) er kritisk.

- Vi må altså have rimelige og ordnede forhold. Man må ikke sove på sit kontor, siger hun til avisen.

Joachim B. Olsen overtager den 1. maj et hus i hovedstaden og flytter derfor fra Aarhus. Flytningen trak ud, og det er blandt andet derfor, at han har sovet på sit kontor.
Nogle nætter har han også sovet hos partikollegaen Thyra Frank
på plejehjemmet Lotte.
/ritzau/