Sostrup Kloster er solgt

Den katolske kirke har solgt det omstridte kloster

02:03

1 af 2

Den katolske kirke har solgt det omstridte Sostrup Kloster i Gjerrild på Djursland.

Det er klostret, der tidligere husede nonnerne i Maria Hjerte Abbedi. Klostret kom ud i en mediestorm, da en tidligere nonne stod frem med påstande om, at den hollandske abbedisse, Moder Theresa Brenninkmeier, havde låst en ældre nonne ude i klostergården, fordi abbedissen var irriteret over nonnens demenssygdom. Den demente nonne skal være blevet så forkommen af kulde, at hun døde. 

I 2011 blev abbedissen suspenderet af den katolske kirke i Rom efter beskyldninger om magtmisbrug, og sidste sommer forlod hun og de øvrige nonner så klosteret.

LÆS OGSÅ: Moder Teresa løj

Nu er Sostrup Kloster solgt til et dansk søskende par. I disse dage er Søster Christiane tilbage på det gamle slot, for at ordne rent praktiske opgaver i forbindelse med salget. 

- Jeg har altid syntes at det er et fantastisk sted herude, og jeg var rigtig glad for at være her, fortæller Søster Christiane, som boede på klostret i 80'erne.

- Og jo, der har været noget knas. Det hed sig i mederne i Danmark, at Moder Theresa var blevet afsat af Vatikanet. Det var hun ikke - hun blev suspenderet. Så jo, der har været noget knas.

Se mere i klippet ovenfor - og kom med indenfor på det gamle kloster i nyhederne kl. 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.