Søstre trodser finanskrise

Finanskrisen giver Søstrene Grene med hovedkontor i Århus et overskud på 9,2 mio. kroner. Flere nye butikker er på tegnebrættet.

Mens finanskrisen har ramt mange virksomheder i detailhandelen hårdt, kan virksomheden bag Søstrene Grene butikkerne, fremvise stor fremgang i indtjeningen og omsætningen i det seneste regnskab.

- Kunderne er gennem de seneste 12 måneder i stort antal vendt tilbage til vores butikker, efter at vi oplevede en lille afmatning i forbindelse med udbruddet af finanskrisen i 2008, udtaler Mikkel Grene, direktør og medejer af Søstrene Grenes Import A/S.

- Vi oplevede ikke samme vækst, som de fleste andre detailhandelsvirksomheder under den økonomiske højkonjunktur for år tilbage, men det virker som om at kunderne nu generelt søger mod koncepter med et relativt lavt prisniveau og jeg tror at der vil gå rigtigt mange år før vi igen vil se en forbrugsfest, som den vi oplevede i den periode, hvilket vi vil forsøge at gøre til vores fordel i årene der kommer.

De fleste Søstrene Grene butikker er på franchisebasis dvs. at de ejes og drives af personer som har valgt at starte deres egen butik med Søstrene Grenes koncept. Formålet med franchise er at sikre et større personligt engagement hos butiksledelsen og højere kvalitet i driften af butikkerne.

- Fremtiden byder på flere nyåbninger af butikker, fortæller Mikkel Grene. Siden regnskabet blev afsluttet er der åbnet butikker i Århus og Horsens. Vi forventer yderlige 2 nye butikker i 2010, hvilket bringer os op på 35.

De to nye butikker vil åbne i Norge.