Sørensen er færdig i SIF

Mister jobbet efter dårlig efterårssæson

Silkeborg IF rydder i dag op i butikken og tager dermed konsekvensen af et efterår med dårlige, sportslige resultater.

En af de mest markante ændringer er en fyring af klubbens cheftræner, Jesper Sørensen. Han bliver erstattet af Kim Poulsen, som tiltræder pr. 1. januar 2015 på en toårig kontrakt.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

- Vi har været glade for samarbejdet med Jesper Sørensen, der sikrede os oprykning i sidste sæson efter dygtigt arbejde, men vi må konstatere, at et efterår med historisk dårlige resultater gør det nødvendigt at få nye øjne på tingene, siger direktør Kent Madsen.

Den nye mand i spidsen for Silkeborg IFs førstehold, Kim Poulsen, kommer fra et job som landstræner i Tanzania og har tidligere været træner i blandt andet Aarhus Fremad, AC Horsens og Randers Freja.

Farvel til sportschef - hej til talenter

Endnu et træk er, at klubben har valgt at sammenlægge stillingerne som sports- og talentchef. Det betyder, at klubbens nuværende sportschef Peder Knudsen mister sit arbejde og det i stedet vil være talentchef Jesper Stüker, der tager over.

Omrokeringerne og besparelserne sker efter en mildest talt dårlig sæson for Silkeborg IF. Med blot fire point i 17 kampe taler statistikken for sig selv.

I pressemeddelelsen skriver Silkeborg IF også, at visionen er, at klubben skal være i økonomisk balance senest i 2018. Det skal blandt andet ske ved at satse benhårdt på klubbens egne talenter.

- Talenterne skabt i det miljø skal være de spillere, der i 2018 bærer SIFs førstehold, skriver klubben.

Silkeborg IF tabte i går sin 13. kamp i sæsonen og kan nu gå til vinterpause som Superligaens absolutte bundprop.

Tirsdag aften er Jesper Sørensen gæst i Fodbold med Horup på TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19.50.