Sommervejret: Regn og blæst

Sommervejret udebliver i denne uge, da regnbygerne fortsætter, og varmen holder fri

- Vi kunne også godt tænke os noget bedre vejr. Det er ikke vores skyld.

Sådan siger meteorolog Michael Jarnvig fra TV2 Vejr om vejrudsigten for næste uge, da sommeren holder sig væk. Der er udsigt til nogle regnfulde og blæsende dage, forklarer han

- Jeg er også træt af dette ustabile vejr. Jeg vil gerne være med i en Facebook-gruppe, der hedder: "Os, der ikke kan gøre noget ved det". Vi må indrette os på det. Der er ikke udsigt til rigtigt sommervejr, siger Michael Jarnvig.

Regnvejret fortsætter med spredte byger, men onsdag tyder på tørvejr. Derimod får mange egne regn torsdag, ligesom fredag og lørdag ser våde ud. Her er prognoserne dog her mere usikre, påpeger han.

Regnen rammer især de østlige egne, mens det blæser mere mod vest.

Lavtryk over Nordsøen
Vejret domineres af et stort lavtryk over Nordsøen, som suppleres af flere lavtryk sydfra. Det forhindrer et stabilt højtryk, som kan skabe solrigt sommervejr med 20-25 graders varme, oplyser Michael Jarnvig.

Onsdag kan temperaturen snige sig op på 22-23 graders varme, mens det holder sig på 16-18 graders varme torsdag og i weekenden, som kan blive blæsende. Udsigten er til køligt og ustabilt vejr, vurderer han.

Blæsten kommer med et lavtryk sydfra torsdag aften, så det fredag kan blive hård vind eller kuling især i de sydlige og sydvestlige egne, siger Michael Jarnvig.