Sommervejret er kommet, og det kan mærkes i Østjylland

Mange østjyske virksomheder er afhængige af godt sommervejr

Mange virksomheder i Østjylland nyder godt af sommerens turister i landsdelen, men sommeren 2016 har ikke været nogen fantastisk oplevelse for de virksomheder, der tilbyder turisterne udendørs oplevelser. Sommeren har nemlig indtil videre budt på regn og gråvejr. 

Men i denne uge, ser det ud som om, at vejrguderne smiler til Østjylland, og det er noget man kan mærke ude ved turistattraktionerne. Hjejlen er en hjuldamper, der sejler folk rundt på Silkeborgsøerne.  

- Det er klart, at det vejr, der er her. Det får jo smilet frem, det vejr vi har haft de foregående fjorten dage, før det her vejr startede, der var mundvigene lidt ned af, men det her, det er altså noget, der betyder rigtig meget for os, og det skulle gerne fortsætte i hvert fald en uges tid endnu. Der er himmelvid forskel på omsætningen om det er dårlig vejr, eller om det er vejr som det er nu, siger direktør for Hjejlen Peder Kristensen. 

Og Hjejlen er lidt af en attraktion i det østjyske, det er en Hjuldamper med en lang historie. Faktisk er Hjejlen verdens ældste kulfyrede hjuldamper.

- Den har sejlet her siden 1861, da den kom. Det er den samme maskine, der sidder i den, det er det, der er så fantastisk, og så er den stadigvæk kulfyret. Det kan man se på den sorte røg, der en gang i mellem kommer op, siger Peder Kristensen. 

Lige nu
AUH Danmarks bedste

play Universitetshospital opgraderer: Fast bemanding til covid-patienter

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune

coronatest podning corona covid-19 visir

Smittetrykket stiger i Favrskov: Nu indføres flere restriktioner

efterlysning_roveri_randers (1)

15-årig overfaldet: Nu efterlyser politiet mistænkt for røveri

Retten i Aarhus

26-årig fængslet for overfald på svenskere foran legeland

Hornslet Skole pavillon

By med vokseværk får ny skole: Her skal den ligge