Sommervejr på søndag

DMI håber på sol og 20 grader

Du kan godt begynde at glæde dig, hvis du har savnet solens stråler, for på søndag forventer DMI nemlig solskinsvejr med helt op til 20 grader.

- Det ser rigtig lovende ud for den sidste halvdel af weekenden, siger vagthavende ved DMI Frank Nielsen.

Men det er endnu for tidligt at pakke regnfrakken og gummistøvlerne væk. Før solen når Danmark, skal vi lige igennem de næste par dage, for tirsdag eftermiddag og et døgn frem bliver vådt.

- De første dage frem til og med lørdag vil der være passager af regnvejr, men det bliver gradvist lunere i løbet at de næste par dage. Det bliver mere almindeligt at få omkring de 15 grader, selvom vejret stadig er ustadigt, siger Frank Nielsen.

Fra tirsdag eftermiddag til fredag morgen forventer meteorologerne, at vi får to frontpassager adskilt af nogle byger. Samlet set får vi mellem 11 og 22 millimeter regn.

- Det ser ud til, at der i løbet af weekenden kommer et kraftigt varmefrembrud syd fra, som kommer op og passerer Danmark, siger han.

Dermed rammer det gode vejr Danmark sent om lørdagen og er klar til en forhåbentlig dejlig dag på søndag.

- Når vi kommer til søndag, vil det meste af landet være heldig at få en ganske flot dag med temperaturer omkring de 20 grader med det forbehold, at kysterne med pålandsvind må forvente en lavere temperatur på 10-15 grader, siger Frank Nielsen.

Om de røde faner skal have lov til at blafre i solens stråler på den 1. maj er mindre sikkert, men Frank Nielsen tror på det.

- Det ser ud til at kunne vare til i hvert fald 1. maj. Om det varer længere endnu er for usikkert at sige, men det ser ud til at vare til midten af næste uge, siger han.