Sommerlandet: Det kører

De østjyske attraktioner, campingpladser og turistbureauer melder om en god sommer med masser af turister i landsdelen.

Det østjyske sommervejr har indtil videre været en blandet fornøjelse, men regn og blæst er tilsyneladende ikke nok til at nedkøle turisternes lyst til at feriere i landsdelen.

Sommerens besøgstal og belægningsprocenter er endnu ikke opgjort, men pilen peger kun i én retning: Opad.

Hos både Ebeltoft Camping og Camping Blommehaven i Højbjerg er der i år flere gæster end sidste år. I forhold til andre år har flere yngre børnefamilier og nordmænd fået øjnene op for de østjyske camping-glæder.

Også de fleste turistbureauer i landsdelen melder om gode tider.

- Det ser rigitgt godt ud i år. Blandet sommervejr er altid godt for turismen i Randers, hvor det jo ikke er strandene, som trækker. Det har blandt andet gavnet Randers Regnskov, siger turistchef ved VisitRanders Anne-Mette Knattrup.

Det er især danskere, som besøger Randers Kommune. En spørgeskemaundersøgelse viser, at turisterne kommer fra hele landet med en lille overvægt af Sjællændere, Fynboer og Sønderjyder.

I Skanderborg Kommune er billedet det samme.

- Jeg har talt med en del af vores campingpladser, som alle er meget glade for antallet af gæster, der er højere end sidste år. Også på Himmelbjerget fortæller bestyreren af tårnet på toppen, at turisterne strømmer til, fortæller Marianne Purup fra Destination Skanderborg.

Det er særligt hollændere og skandinaver, som holder deres ferie i Skanderborg Kommune.

På Djursland er de fleste turister danskere, men også en hel del nordmænd og tyskere har fundet vej til Jyllands næse.

- Det går godt hele raden rundt, både for campingpladser, hoteller og attraktioner. Og de meldinger, jeg får, tyder på, at vi har flere turister end sidste år, fortæller turismechef på Djursland, Flemming Rasmussen.

Se mere i TV2 I Østjyllands nyhedsudsendelser klokken 16.05, 18.10 og 19.30.