Sommerland beskyldt for racisme

Afrika-land i Djurs Sommerlund anklages for at være nedladende overfor sorte

01:57

1 af 2

Josef Nielsen er formand for African Empowerment Center Denmark, og han er stødt over visse forlystelser i den populære forlystelsespark Djurs Sommerland.

- I Afrika-land udstilles sorte som kannibaler eller primitive væsener. Eksempelvis 'Hottentot Karussellen'. Hottentot er en nedladende betegnelse om et folk fra Afrika, og kannibalgryden er en forsimpling af, at sorte mennesker skulle spise børn, siger Josef Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Opbakning til sommerland

Han håber, at Djurs Sommerland vil overveje navnet i fremtiden.

- De burde tage deres temare op til evaluering og skifte de negative billeder ud. De burde overveje, om det er sådan, de vil markedsføre sig selv, siger Josef Nielsen.

Han har nu startet en underskriftindsamling mod navnet, som han kalder stødende.

Se også: Ekspert: Djurs bør stå fast

I Djurs Sommerland ændrer man ikke umiddelbart navnene, men tager alligevel kritikken til efterretning.

- Jeg vil sige det på den måde, at vi har i hvert fald ikke til hensigt at støde nogen som helst i Djurs Sommerland. Da vi lavede det for mere end 20 år siden havde vi ikke troet, at det kunne støde nogen, og at det gør det, kan vi kun beklage, siger administrerende direktør i Djurs Sommerland Henrik B. Nielsen.

- Det vi gør, er, at vi tager det til efterretning. Vi evaluerer på alt, der kommer ind, og så tager vi beslutninger ud fra det, siger han.

Du kan se interviewet med Henrik B. Nielsen i videoen øverst i artiklen.