Sommerhusejer efter indbrud: Vi dropper PH-lamperne

I forrige uge var der indbrud i seks sommerhus nær Fjellerup Stand på samme dag

Genrefoto. Foto: Brian Bergmann - Ritzau Scanpix

Foto: Google Maps

1 af 2

Østjyllands Politi advarer sommerhusejere på Djursland om, at der den seneste tid har været flere tilfælde af masseindbrud, hvor ukendte gerningsmænd er brudt ind i flere huse på samme vej den samme dag.

Et af stederne er Fjellerup Strand i Norddjurs Kommune, hvor Ib Otte har sommerhus. I forrige uge var hans sommerhus et af seks sommerhuse på samme vej, der havde indbrud på samme dag. 

- Vi har fået stjålet vores lamper – blandt andet to PH-lamper. Vi er for nylig flyttet fra hus og til lejlighed, og så har vi smidt nogle ting ud i sommerhuset, som måske ikke hører til der. Vi troede godt, at vi kunne have en PH-lampe i sommerhuset, men den næste bliver en Ikea-lampe, siger Ib Otte til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Tyverier præger sommerhusområder på Djursland

- Vi synes, det er lidt krænkende, at vi bliver nødt til at tænke på den måde – at vi ikke må have noget af værdi derude, siger han.

Det er i forvejen et område, hvor sommerhusejerne kigger efter hinandens huse, men det bliver der endnu mere af i fremtiden. 

Læs også Kammerat til forsvundet 24-årig: Alle kan lide Nick

- Nu er vi nogle naboer, der snakker sammen og holder lidt øje. Vi har aftalt at være mere opmærksomme. Der er en helårsbeboer på vejen, men han kan jo ikke holde øje med alle. Sidste år var det den anden del af vejen, der blev taget, og det er da dødærgerligt, at man ikke kan have sine ting i fred, siger Ib Otte.

I går var det en sommerhusvej nær Ebeltoft, der var udsat for fire indbrud inden for kort tid.