Sommerferie i efterårsvejr

Sommervejret lader vente på sig

01:57

1 af 2

Vejret i denne uge i sommerferien har mildt sagt været på det jævne. Det kan tydeligt ses og mærkes på udendørs strande og feriesteder, hvor der er usædvanlig god plads. Til gengæld jubler de indendørs attraktioner.

På stranden i Grenaa var der fredag ikke mange badegæster.

- På sådan en dag som i dag, sker der ikke særlig meget, siger Sara Hjalager, der er livredder for Trygfonden på Grenaa Strand.

Det er heldigvis ikke alle feriegæster, der er påvirket af de lave sommertemperaturer.

- Ferie er godt uanset vejret. Man rejser jo væk og har det godt. Så må man jo bare gøre ting indenfor i huset, i svømmehallen eller lignende, siger Dan-Erik Johannessen, der er campist fra Bergen i Norge.

Og det er der mange, som gør.

I Kattegatcentret i Grenaa er de glade for det ustadige vejr, som lokker flere gæster ind til bassinerne med fisk og hajer.

- Som det er lige nu i den her uge, er det rigtig fint for os, hvorimod sidste uge, hvor der var meget sol, opfordrede til noget andet. Det er ikke rigtig strandvejr endnu. Det er koldt, og det blæser, og det betyder, at vi får flere gæster, siger Karsten Bjerrum Nielsen, der er udstillings- og formidlingschef i Kattegatcentret.

I mandags, hvor solen skinnede, gik 800 gæster gennem tælleapparaterne i Kattegatcentret, mens der i går, torsdag, mens det regnende og blæste, var 3.200 besøgende i Kattegatcentret.

Du kan se mere om det ustadige sommervejr i tv-indslaget øverst på siden.