Sommeren står på sejlsport

Aarhus skal være vært for tre store sejlsportsstævner

Der bliver rig mulighed for at kigge på både og joller fra Danmark og udlandet, når der de kommende uger er sejlsport på programmet i Aarhus Bugten.

Igen i år er foreningen Sailing Aarhus og Aarhus Kommune nemlig vært for sejlsportsstævner i verdensklasse. Denne gang ikke bare ét, men hele tre af slagsen.

Se også: VM i Aarhus løfter hele DK

Fra den 27. juni til og med den 25. juli vil der blive afviklet sejlads inden for tre olympiske klasser ved både europa- og verdensmesterskaber. Der er tale om EM i 470-Jolle, VM i Nacra 17-klassen og EM i Laser og Laser Radial.

Hos Sailing Aarhus er man glad for, at kunne fastholde fokusset på Aarhus som sejlsportsby:

- Med tre store events vil sejlsportsinteresserede fra hele verden rette blikket mod Aarhus i de kommende uger. Det bliver en stor og krævende opgave, som er sikre hænder hos Sailing Aarhus med opbakning fra Aarhus-klubbernes fantastiske netværk af frivillige, siger Hans Natorp, som er formand i Dansk Sejlunion, i en pressemeddelelse.

Sailing Aarhus er et samarbejde mellem de lokale klubber Kaløvig Bådelaug, Egå Sejlklub, Aarhus Sejlklub, Sejlklubben Bugten, Marselisborg Sejlklub og Aarhus Windsurfing Klub.

Tidligere har Aarhus blandt andet afholdt EM for 49'ere og 49'ere FX (2013) og VM i 505-klassen (2010).

Også i 2018 er byen klar til endnu et verdensmesterskab, hvor ISAF Sailing World Championships er på programmet.

Her kan du få et overblik over tidspunkterne for de tre stævner:

  • EM i 470-jolle: 27.juni - 4. juli, Aarhus Lystbådehavn
  • VM i Nacra 17-klassen: 3. - 11. juli, Kaløvig
  • EM Laser og Laser Radial: 17.-25. juli, Kaløvig