Sommeren er højsæson for seksuelle overgreb

Det er højsæson for voldtægter, og i landets tre største byer er der travlhed på voldtægtscentrene.

21-årig kvinde holdt fanget og voldtaget i helt døgn i Ringsted. 47-årig kvinde tæt på at blive kvalt med en livrem, da hun blev tvunget til oralsex. 15-årig pige udsat for fuldbyrdet voldtægt under et biltræf i Tølløse.

Natten til søndag var en travl dag på landets voldtægtscentre. Og det er langtfra
unormalt. Juni, juli og august er de måneder, hvor der sker flest voldtægter i landets tre største byer, København, Århus og Odense. Det skriver metroXpress.

- Vi har oplevet en stigning i henvendelser om voldtægter de seneste somre, siger psykolog
Annalise Rust fra Center for Voldtægtsofre på Rigshospitalet.Siden 2001 har juni tegnet sig for dobbelt så mange voldtægter som for eksempel februar, og også juli og august har en grim rekord med flest tilfælde.

- Vi har kun formodninger om, hvorfor det er sådan. Men det skal undersøges, siger hun til metroXpress.

<B>De mange overgreb bekymrer</B>
Også i Århus og Odense er der bekymring over sommerens overgreb.

- Man er meget mere udenfor. Der er sommerferie, godt vejr og masser af udendørs arrangementer, hvor der drikkes alkohol. Som offer bliver man mindre opmærksom på signalerne omkring sig. Det er jo sommer, og man slapper af, siger oversygeplejerske Lone Schulz Hedemand fra Center for Voldtægtsofre på Odense Universitetshospital.

Og indtaget af alkohol er med til at forhøje risikoen for voldtægt - både for offer og gerningsmand. Hver anden kvinde, der tvinges til sex, har indtaget alkohol, og knap 40 procent af kvinderne har været så berusede, at de har glemt dele af hændelsen.