Sommer, sol og 25 grader

Godt vejr på vej til østjyderne

På fortovscaféer, i haver og ikke mindst hos arrangørerne af weekendbegivenheder som Tunø Festival og Tall Ships Race i Aarhus vil man sikkert tage godt imod DMIs prognose for fredag og dagene frem.

Østjyderne se frem til en weekend med sol fra en stort set klar himmel og dertilhørende 20 til 25 grader.

- Fredag begynder godt nok med ganske mange skyer over landet, men som dagen skrider frem, så letter skydækket. Man vil først få solen at se i Jylland, mens det bliver hen ad eftermiddagen, før københavnerne får glæde af solskinnet, siger Niels Thyge Rasmussen, vagthavende meteorolog hos DMI.

- Lørdag og søndag er det faktisk hele landet, der får sol, og det vil blive meget klart vejr med en let til jævn vind fra nordvest. Det kan blive lidt mere blæsende i det nordlige Jylland, men generelt bliver det stille vejr, tilføjer Niels Thyge Rasmussen.

Han afviser langt fra, at weekendvejret visse steder i landet kan byde på "rigtige" sommerdage, det vil sige med temperaturer over 25 grader, og sandsynligheden er størst på søndag, lyder det.

Samtidig ser det ud til, at det gode vejr er stabilt og vil fortsætte i næste uge.

- Vi beholder det tørre vejr og solskinnet hele næste uge. Midt i ugen kan temperaturen falde fra de 25 grader til omkring 20 grader, men det er jo stadig ganske pænt, lyder det fra meteorologen.