Sømænd klar til ny rute

Vil kræve dansk overenskomst på Kattegat-ruten

Søfolk fra Mols-Linien er klar til at bemande ny rute

Fagforbundet 3F i Aarhus kan bemande en eventuel ny Kattegat-rute med dags varsel - blandt andet med fyret mandskab fra den nedlagte Mols-Linien rute mellem Aarhus og Kalundborg.

Står det til sømændene i 3F bliver der ikke plads til kreative løsninger med billige udenlandske søfolk og sejlads under bekvemmelighedsflag.

- Vi ved jo ikke noget om de forhandlinger, der foregår bag lukkede døre, men vi vil gerne sende et klart signal om, at vi kræver ordnede forhold på ruten, og at vi er klar til konflikt og sympatikonflikter for at opnå dem, siger formanden for sømændene i 3F Søren Sørensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Vi går efter at få en overenskomst på ruten, og hvis det ikke lykkes, vil vi være meget opmærksomme på situationen. Vi organiserer så mange funktioner omkring sådan en færgerute, at en eventuel sympatikonflikt kan blive ganske effektiv, siger han

De overenskomstmæssige forhold omkring den nye rute afhænger blandt andet af, hvor mange passagerer, den skal medtage. Reglerne for passagertrafik mellem danske havne kræver nemlig dansktalende personale ombord, men bliver der tale om en ren fragtrute, er bemandingsspørgsmålet mere åbent.