Solrig feriedag

Temperaturer mellem 17 og 22 grader

Foto: Colourbox

Der er gode nyheder til de danskere, der er stået op til en grå, blæsende og kølig onsdag morgen: Vejret bliver bedre de kommende dage.

For når mange tager hul på en forlænget weekend med Kristi himmelfartsdag torsdag, bliver det med sol og ikke ret mange skyer, lyder det fra vagthavende meteorolog ved DMI Frank Nielsen.

- Det ser ud til at blive en solskinsdag. Der kan være lidt skyer i det sydvestlige først på dagen, og det er ikke nogen specielt varm luft, fortæller han.

Torsdagens temperatur ligger nemlig kun mellem 15 og 18 grader de fleste steder - men den sniger sig måske op på 20 grader i Midtjylland, hvor det bliver varmest.

- Men da vinden ikke bliver så kraftig, så vil det nok føles som en god dag, siger Frank Nielsen.

Fredag kan der aflæses nogle lidt lunere temperaturer på termometeret: Mellem 17 og 22 grader. Til gengæld kan der komme et par lokale byger - især om eftermiddagen.

- Både fredag og lørdag bliver med nogen sol, og det bliver lidt varmere, siger meteorologen, der igen lover svag vind.

I det vestjyske kan det dog lørdag blive en del mere skyet på grund af gus, der driver ind ude fra Nordsøen, tilføjer han.

Tidligere prognoser havde peget på, at søndagen skulle blive en noget grå og trist indgang til sommeren. Men sådan ser det ikke ud længere. 1. juni får også temperaturer mellem 17 og 22 grader.

- Det har skiftet lidt i løbet i ugen. I forgårs så det ud til at blive noget ringere i weekenden. Men det er som om, at området med kold luft i stedet bevæger sig ned over Polen og Østtyskland, så vi slipper lige med skrækken, siger Frank Nielsen.

Næste uge bliver generelt pæn med temperaturer, der passerer 20 grader hver dag, lyder det fra DMI.