Solidt halvår for slagterigigant

Stabil drift trods et vanskeligt marked

Trods svagere efterspørgsel i Europa og manglende adgang til det russiske marked kommer Danish Crown ud af første halvår med et resultat på niveau med samme periode sidste år.

- Verdensmarkedet har det seneste halvår været præget af Ruslands importforbud mod svinekød fra EU og virussygdommen PEDV, der har ramt den amerikanske svineproduktion hårdt. I et så vanskeligt marked er det Danish Crowns styrke at have bred markedsadgang globalt. Det giver os muligheden for at manøvrere til gavn for vores ejere, siger Danish Crowns CEO Kjeld Johannesen i en pressemeddelelse.

Koncernen har i første halvdel af regnskabsåret 2013/14 haft en omsætning på 28,2 mia. kr. På trods af en organisk vækst på 3,1 pct., er det et fald på 0,3 mia. kr. i forhold til samme periode sidste år. Det skyldes lavere markedspriser på svinekød.

Et vanskeligt marked

Blandt Danish Crowns ejere har svineproducenterne de seneste måneder oplevet en lavere notering end ventet. Det skyldes konstateringen af svinepest i vildsvin i Polen og Litauen, som i slutningen af februar fik Rusland til at lukke for import af svinekød fra EU.

- Det er en rigtig kedelig situation. Udsigterne for første halvår af 2014 så rigtig fornuftige ud for de danske svineproducenter, men den situation er nu desværre udfordret. Ikke desto mindre leverer Danish Crown - trods et meget vanskeligt marked - en absolut konkurrencedygtig afregning sammenlignet med det øvrige Europa, siger Danish Crowns bestyrelsesformand Erik Bredholt.