Solen skinnede over kræmmere

Horsens Heste- og Kræmmermarked fik en noget bedre søndag sammenlignet med lørdag

01:36

1 af 2

En regnvåd lørdag lagde i går en dæmper på det årlige heste- og kræmmermarked i Horsens.

Gæsterne kunne tælles i hundreder i stedet for tusinder, så markedspladsen var mest præget af kræmmere med pavilloner og telte, som kæmpede mod dråberne fra oven.

I dag, søndag, var det derimod en helt anden dag, der ventede. Allerede fra morgenstunden strømmede folk til Dyrskuepladsen i Horsens for at forsøge at gøre et godt køb.

Forventningen til året Horsens Heste- og Kræmmermarked var på 30.000 gæster. Det tal er senere blevet kraftigt nedjusteret.

Ifølge koordinator Hans Madsen, som har været med i 30 år, skriver 2015 sig ind som det dårligste år i markedets historie:

- Det har aldrig været sådan et vejr som i år. Vi har haft regn masser af gange, men aldrig sådan, at det har betydet så meget økonomisk, siger han.

Overskuddet fra markedet går til de lokale sportsforeninger, som altså kan se frem til færre penge i år.

Med lidt solskin i løbet af dagen håber arrangørerne på, at søndagen kan være med til at redde lidt af den dårlige omsætning lørdag:

- Det løb rundt, men der var nok ikke decideret overskud i går, men når vi får dagen i dag med, så kommer overskuddet. Det skal nok gå, siger Hans Madsen.

Du kan se et interview med markedskoordinator Hans Madsen og se billeder fra dagens marked i videoen øverst i artiklen.