Solen har købt éndagsbilletter

DMI lover sommervejr i begyndelsen af Skanderborg Festival men kan ikke love sol under hele festivalen.

Gummistøvler eller sneakers? T-shirt eller Helly Hansen?

Vejret har allerede drillet en del festivaler i Danmark i år, og i Skanderborg håber arrangørerne på, at årets festival bliver med bragende sol og sommervejr.

TV 2 | ØSTJYLLAND har her en uge, før festivalen for alvor går i gang, ringet til Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) for at få en prognose.

Og til de gæster, der allerede mandag slår teltet op på Holst Camping, er der gode nyheder.

- Mandag og tirsdag bliver det rigtigt sommervejr med sol og temperaturer mellem 22 og 27 grader. Onsdag er vejrmæssigt næsten i hus, og det bliver omkring 25 grader dog med mulighed for lidt flere skyer, oplyser vagtchef hos DMI, Fransk Nielsen.

Til gengæld kommer forbeholdene, når spørgsmålet om vejret i selve festivaldagene bliver stillet.

- Vi er i en periode, hvor vi er ved at sadle om til godt vejr, men der skal så små forandringer til, før vejret skifter. Torsdag ser ud til at blive nogenlunde varm med temperaturer mellem 20 og 25 grader, men det bliver mere skyet, og der vil være mulighed for byger. De næste dage ser også ustadige ud, men det er alt for tidligt at sige noget sikkert endnu, siger han.

Dermed ser det dog trods alt ud til, at vejret bliver bedre end sidste år, hvor festivalen lignede årets Roskilde Festival.