Soldiers of Odin lukker ned - ny gruppe på vej

Lukningen af Soldiers of Odin betyder, at de østjyske Odin-soldater må finde sig et andet fællesskab

Gruppen Soldiers of Odin har været meget i medierne, og nu meddeler gruppen på Facebook, at Soldiers of Odin er fortid på grund af den negative omtale.

Soldiers of Odin var ellers godt i gang med at finde medlemmer over hele landet, og gruppen ledte også efter medlemmer i Aarhus, Randers og Grenaa.

Mange borgere har en holdning til Soldiers of Odin, der opnåede over 11.000 likes på gruppens Facebookside, men nu er det altså slut, gruppen er blevet nedlagt.

- Vi er nået til et punkt, hvor vi er trætte af at forsvare vores sag. Vi har brugt enormt meget energi på at fortælle, hvad vi ikke er, og det var specielt i forhold til højreekstremisme. Jeg var til et to timers maratoninterview i radioen i tirsdags og efterfølgende ringede jeg til de andre. Vi blev enige om at nedlægge gruppen, fortæller Soldiers of Odins pressetalsmand, Arne Andersen, til tv2oj.dk.

Soldiers of Odin nåede at få rigtig mange medlemmer, og flere af dem kom fra Østjylland.

Soldater på vej

- Opbakningen til Soldiers of Odin var stor i Østjylland. Det kunne vi jo se på antallet af folk, vi fik ind derovre, men nu er hovedparten smuttet igen, fortæller Arne Andersen.

Gruppen Soldiers of Odin er altså endegyldigt lagt i graven, men det betyder ikke, at Arne Andersen og de andre i styregruppen har opgivet at danne en gruppe, der skal skabe fred i nattelivet.

- Projektet bliver åbnet i et andet regi med andre indgangsvinkler. Vi vil være observerende og konfliktmæglende, og vi vil gerne væk fra prædikatet borgerværn. Vi er i gang med at bygge noget nyt sammen med de tilbageværende medlemmer, og lige nu er vi i alt 110 personer, fortæller Arne Andersen.

Restauratører: 'Soldaterne' er ikke velkomne i Østjylland

Han fortæller, at der er flere navne i spil til den nye gruppe, og den kommer til at minde om Natteravnene.

- Vi har leget med nogle navne som for eksempel Nattevægterne, og vi har snakket om røde jakker. Vi håber på, at det med tiden bliver en landsdækkende kæde af frivillige, der vil bruge tid på at skabe ro i nattelivet, og der vil ikke være nogen sammenhæng mellem os og Soldiers of Odin. Vi vil gerne konfliktløse og skabe dialog, lyder det fra Arne Andersen.

Det lyder næsten som en kopi af Natteravnene?

- Vi vil i bund og grund det samme som Natteravnene, men vi vil ikke vende det blinde øje til, hvis der sker noget, men det er ikke det primære. Det er klart, at vi vil gribe ind, hvis vi ser to mænd sparke en mand i hovedet, men det vil alle vel gøre, forklarer Arne Andersen.