Soldat kritiserer kampoperation

Det var en unødvendig aktion, der førte til soldaten Henrik Nøbbes død, mener gruppeleder fra Skanderborg, som selv var i Irak med Nøbbe.

En gruppe danske soldater, der er vendt hjem fra Irak, kritiserer nu forløbet i en operation, der kostede soldaten Henrik Nøbbe livet. Det skriver Horsens Folkeblad.

Ifølge soldaterne, som bl.a. omfatter næstkommanderende gruppeleder Ralf Clemmesen fra Skanderborg, var det en helt unødvendig operation, de blev sendt ud på, da de skulle undsætte en pansret mandskabsvogn, der var ramt af en vejsidebombe i Basra.

<B>Køretøjet var udbrændt</B>
Ralf Niki Clemmesen siger ifølge ritzau, at soldaterne utvetydigt havde gjort deres bataljonschef opmærksom på, at køretøjet var udbrændt og ikke kunne reddes. Alligevel blev de kommanderet til at sætte livet på spil for at trække mandskabsvognen ud af området. Helt unødvendigt, lyder det fra soldaterne.

<B>Chefen afviser kritikken</B>
Bataljonschef Kim Bruno Petersen bekræfter i dag, at soldaterne blev sendt ind igen. Men han afviser, at det var en forkert beslutning.

- Jeg kan godt forstå, at soldaterne er frustrerede over at skulle ind igen, når de har mistet en kammerat. Men jeg er uddannet til at tænke langsigtet. Ud fra det jeg får at vide, er jeg ikke overbevist om, at alt det kritiske materiel er ødelagt. Det kan betyde, at bataljonen på sigt ville få flere tab og få meget svært ved at køre i ansvarsområdet, siger Kim Bruno Petersen.