Soldat i regnskoven: Vi skal kunne indsættes i alle klimaer

Aftenen og natten bruges for en gruppe soldater i Randers Regnskov, hvor de skal lære at arbejde i tropisk klima

01:25

Normalt er Randers Regnskov primært beregnet til turister og dyrepasserne, men tirsdag gjorde en hel anden gruppe deres indtog i de varme kupler. 20 soldater fra Aalborg Kaserne skal nemlig i 24 timer prøve kræfter med det tropiske klima i regnskoven.

- Vi skal kunne indsættes i alle slags klimaer. Tidligere på året var vi i Norge, og til næste år skal vi øve i en ørken. Muligheden for at blive udsendt til områder med tropisk klima er der, så derfor træner vi i regnskoven, forklarer konstabel Jeppe Grove Mikkelsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Nordjyske soldater på træningslejr... i Randers Regnskov

Soldaterne skal vænne sig at behandle i det fugtige klima, til de mange eksotiske dyr og den påvirkning, regnskoven har på kroppen.

Har det meget varmt
- Det er mega fedt, og var en af grundene til jeg søgte ind i den her enhed – for at få specifik uddannelse i forskellige klimaer. Dog er jeg da også påvirket og sveder en del, lyder det fra Jeppe Grove Mikkelsen.

Han ser nu frem til en lærerig aften og nat, hvor soldaterne så på skift skal lære at patruljere i mørket under de vanskelige forhold. Og det selvom temperaturerne fortsat vil være tårnhøje i kuplen.

- Jeg har det meget varmt, må soldaten da også indrømme, inden han sammen med kammerater sætter endnu en øvelse op.

Du kan se interview med Jeppe Grove Mikkelsen og klip fra Randers Regnskov øverst på siden.   

01:52

Her kan du se et længere indslag fra soldaternes indtog i regnskoven. 

Luk video