Sol og varme - og regn

Den kommende uge byder på en blanding af sol, varme, regn og blæst

Selvom kalenderen siger juli, siger meteorologerne stadig ikke sommer.

Den første uge i årets anden sommermåned byder - ligesom de foregående uger - på en god blanding af sol, varme, regn, skyer og blæst.

- Alt taget i betragtning ser det rimelig godt ud store dele af ugen. Der er selvfølgelig lige lidt hist og pist, siger Mogens Rønnebek, vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

For eksempel starter mandagen mange steder, særligt i Jylland, med lette regnbyger, men op ad dagen titter solen frem over det meste af landet, og der venter en fin eftermiddag med 18-20 grader og en aftagende vind.

Et par gode dage venter
Tirsdag ser også nogenlunde ud med sol og godt 20 grader i store dele af landet. Men så venter der til gengæld også et par gode dage.

- Onsdag og torsdag ligner hinanden. Det bliver ugens bedste dage med tørvejr, solskin og op til 20-23 grader, siger Mogens Rønnebek.

Men glæden er kortvarig. Fredag vender det igen, og de festivalgæster, der har glemt at få gummistøvlerne med til Roskilde, kan med fordel smutte hjem efter dem, hvis prognoserne holder stik.

- Det ser ud til, at der kommer et større, mere sammenhængende regnvejr op over landet sydfra i løbet af dagen. Det kan godt give pænt med regn nogle steder, lyder meldingen fra DMI.

Byger og solskin i weekenden
Også weekenden ser ud til at byde på mindre byger, men der bliver heldigvis også plads til solskin.

Sommeren og temperaturer op over 25 grader må danskerne dog se langt efter.

- Det ser det ud til, at det bliver lidt køligere og mere blæsende igen. Prognoserne antyder ikke, at varmen bider sig fast, siger Mogens Rønnebek.