Sohn kræver svar om aktivering

2000 arbejdsløse i Århus Amt må ikke komme på kursus, fordi ministerium har givet ordre til, at kun 55 procent af pengene til aktivering må bruges på uddannelse. SFs Ole Sohn kræver forklaring fra ministeren.

2000 arbejdsløse i Århus Amt må ikke lære nyt, fordi Beskæftigelsesministeriet har udstedt en lodret ordre til Arbejdsmarkedsrådet og AF-regionerne om, at kun 55 procent af pengene til aktivering må gå til uddannelse.

SFs finans- og arbejdsmarkedspolitiske ordfører, Ole Sohn, har derfor bedt beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) forklare sig på et samråd i Folketingets arbejdsmarkedsudvalg i morgen tirsdag.

Samtidig kritiserer Sohn Socialdemokraterne og De Radikale, der var med i forliget om arbejdsmarkedsreformen "Flere i Arbejde", som efter SFs opfattelse nedprioriterer uddannelserne for de ledige.

Ifølge Ole Sohn er kurser for 2000 ledige i Århus Amt aflyst, fordi VK-regeringen har lagt loft over, hvor mange af aktiveringspengene, der må bruges på uddannelse.

- Ud af dem er en tredjedel ufaglærte SiD'ere. Det betyder, at en lang række arbejdsløse ikke kan få blive opkvalificeret deres kompetence i ledighedsperiode, siger Ole Sohn.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) afviser, at VK-regeringen har nedprioriteret uddannelse, men siger:

- Omkostningsmæssigt er det en letsindig omgang med skatteydernes penge hvis man satsede alt på uddannelse. Især når alle erfaringer viser, at alt hvad der finder sted af jobtræning i forbindelse med et rigtigt job fører til tilknytning til arbejdsmarkedet, siger Claus Hjort Frederiksen, der ikke vil rykke balancen mellem uddannelse og jobtræning.

/ritzau/