Søger ting med gode historier

Museum vil give borgerne medbestemmelse

Nu er det borgernes tur til at formidle små bidder af kulturhistorien. Derfor inviterer Museum Østjylland i Randers borgerne til at møde op med en personlig genstand, der samtidig bærer en god historie i sig.

Sædvanligvis er det ansatte museumsfolk, der bestemmer, hvad der skal udstilles på museet. Men her i foråret er det almindelige borgere i Randers, der får lov til at svinge taktstokken. Her får de nemlig medbestemmelse, når det gælder bidrag til den kommende udstilling, der meget sigende hedder 'Min ting - min historie'.

- Genstanden må være grim. Den må være skåret. Den må være lille. Og den må være stor. Det altafgørende er den personlige historie, der knytter sig til genstanden, fortæller museumschef Jørgen Smidt-Jensen, Museum Østjylland til Randers Amtsavis.

Det er Randers' historie, fortalt fra gulvhøjde, der nu skal skrives.

Mangler hverdagsting

- Vi har ikke meget om almindelige menneskers hverdag. Det råder vi hermed bod på for fremtidens historieskrivning, siger Jørgen Smidt-Jensen.

Man kan vælge at kontakte museet via telefon eller e-mail om forslag til udstillingen. Men man kan også møde op på museet onsdag 6. februar og lørdag 9, februar, hvor museets medarbejdere står klar til at tage imod forslag til udstillingen og høre historierne bag.

Nogle af historierne trykkes på print. Andre optages som en lille film, hvor udstilleren fortæller. Det hele skal stå klar til åbning onsdag 8. maj.