Søger hjælp til at dø

Har startet indsamling for at få aktiv dødshjælp

02:22

1 af 2

Christina Berg Gregersen har kun ét ønske: En værdig død.

Hun er 28 år gammel og lider af den uhelbredelige hjernesygdom Huntingtons chorea. Sygdommen er en fremadskridende arvelig demenssygdom, der giver ufrivillige bevægelser og hæmmer talen.

Derfor har hun nu startet en indsamling på nettet, en indsamling på 120.000 kroner for at komme til Schweiz og få aktiv dødshjælp - også kaldet eutanasi.

Hendes mor led også af sygdommen Huntingtons chorea. Den kan ikke bremses, og den bliver kun værre. Hendes mor døde af sygdommen for 11 år siden - kun 45 år gammel. Christina Berg Gregersen blev sygemeldt for fem år siden, og hun får det værre med tiden. Hendes tale påvirket af sygdommen og hun lider af angst og depression.

- Nu har jeg svært ved at holde balancen og svært ved at huske. Min største frygt er, at jeg skal ende som en grøntsag, siger Christina Berg Gregersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Foreningen En Værdig Død bakker op om Christina Berg Gregersen, og samtidig mener de, at aktiv dødshjælp skal være muligt i Danmark. Det kan du se mere om i indslaget øverst på siden.