Søger boliger til flygtninge

Borgmester vil have private til at udleje boliger

Favrskov Kommune har problemer med at finde nok boliger, der skal huse flygtninge fra primært Syrien. Derfor leder Kommunen efter private udlejere, som kan hjælpe.

Udlændingestyrelsen havde varslet Favrskov Kommune om, at der ville komme 57 flygtninge til kommunen i 2014, men det tal bliver formentlig 76, hvorefter tallet kan stige i forbindelse med familiesammenføring.

Nils Borring (S), borgmester i Favrskov, opfordrer nu private udlejere til at melde sig på banen.

- I øjeblikket har vi helt konkret brug for otte boliger til familier med børn, og boliger til enlige og par. Vi gør alt, hvad vi kan for at give dem den hjælp, de har brug for. Men vi håber, at flere private udlejere er klar til at leje deres boliger ud til dem, for vi har rent ud sagt meget svært ved at finde flere bygninger, de kan bo i, siger Nils Borring i en pressemeddelelse.

SE: Flygtning for en dag

Favrskov har tidligere fundet boliger til flygtninge i boligforeninger, men det kan ikke lade sig gøre at finde nok i denne omgang.

- Vi bistår gerne med tolkebistand, med indflytning og med lejekontrakterne, så det går så glat for både flygtninge og udlejere som overhovedet muligt. Vi står i en ekstraordinær situation med et historisk stort antal flygtninge, og derfor har vi også brug for en ekstra hånd for at give den nødvendige hjælp, siger Nils Borring.

Private udlejere, der er interesseret i at leje deres bolig ud, kan kontakte Favrskov Kommune på telefonnummer 89642109 eller mail på rem@favrskov.dk.