Søren og Grethe fik et teaterstykke og publikum hjem i stuen

Fredag aften bød på en speciel oplevelse for Søren Sørensen og Grethe Aaberg

Randers Egnsteater og byrumsteateret Teatergrad fra København har i disse dage opført Henrik Ibsens ægteskabsdrama "Et Dukkehjem" i Randers. Men de har ikke fyldt publikum ind i teatersalen - de har rykket dem ud i mere private omgivelser.

Normalt er de kun to i huset, men fredag sidst på eftermiddagen dukkede 30 publikummer og et hold skuespillere op og indtog Søren Sørensen og Grethe Aabergs hjem i Randers.

Parret havde frivillige meldt sig - og deres hjem - da Randers Egnsteater tidligere på året efterlyste par, der kunne have lyst til at lægge hjem til et teaterstykke med publikum og det hele.

Og forestillingen kræver ikke en balsal. Et køkken-alrum og en god stue er tilstrækkeligt.

- Vores forventninger er store. For det første ved vi jo ikke så meget, udover at det er en Ibsen og ’Et Dukkehjem,’ men hvordan det så kommer til at spænde af i 2018, ved vi ikke. Det er jo nok lidt anderledes, tror jeg, sagde Søren Sørensen, inden publikum og teatergruppe ringede på døren.

Få dage før en forestilling får publikum af vide, hvor de skal møde op, og når de har fundet deres pladser, kan stykket gå i gang.

En overvældende oplevelse

Fredagens forestilling vakte stor begejstring i hjemmet i Randers, hvor Søren og Grethe åbnede døren for 30 fremmede og en teatergruppe.

- Det var helt overvældende, og jeg skal lige fordøje indtrykket. Det var en kæmpe oplevelse, og folk så ud til at nyde det rigtig meget, sagde Grethe Aaberg kort tid efter, at publikum havde forladt hendes hjem.

Det er ikke første gang, at det randrusianske teater rent fysisk rykker væk fra den vante scene og ud i virkeligheden. Tidligere har man - ligeledes i samarbejde med københavnske Teatergrad - brugt byrådssalen til forestillingen 'Demokrati'.

Oplagt at opføre det privat

Henrik Ibsens 'Et dukkehjem' handler om et ungt par, og netop derfor var kravene til dem, der vil lægge hjem til forestillingen også, at man skulle være et kæreste- eller ægtepar.

- Vi valgte forestillingen ’Et Dukkehjem’, fordi det er en Ibsen-klassiker, og det er et stykke, som rigtig mange af os kender, og mange af os har set det på en helt almindelig scene. Men da det netop handler om privatsfære, og hvad det er, der foregår i vores hjem, når alle dørene er lukket, så er det oplagt at lave det i et privat hjem – og også modigt. Dels at der er nogen, der sagde ja til at lægge hjem til, men også at der er et teater, der har specialiseret sig, som Teatergrad har gjort, i at lave denne her type forestilling, sagde Tine Eibye, der er producent hos Randers Egnsteater.

De medvirkende skuespillere er Lise Lausenblad, Rolf Hansen og Pelle Nordhøj Kann. Forestillingen er blevet opført fire gange i løbet af torsdag og fredag i Randers.

Untitled collage

Conny har lavet 57 gaver til hjemmeplejen: - De kommer som et lys i mørket

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Ny forhåndsaftale i hus: Danmark har sikret sig retten til over 14 millioner vacciner

Unge fra Egaa Gymnasium frygter endnu en heksejagt

Præcise smittetal kommer frit frem: Unge frygter heksejagt

Genrebillede narko hash

Mand flygtede fra politiet: Sigtet for narkosalg

sex sexsygdom klamydia

Unge i Aarhus skal lære om sugardating i skolen

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune