Socialt bedrageri for millioner

Målrettet indsats afslører svindel med adresser

Genrefoto.

Borgerservice ved Aarhus Kommune har sammen med flere boligselskaber skærpet indsatsen over for socialt bedrageri.

Indsatsen er målrettet mødre, der uberettiget får boligstøtte og forhøjet børnepenge, fordi deres partner har registreret sin bopæl på en anden folkeregisteradresse. Det skriver JP Aarhus.

Gennem de seneste 18 måneder har kommunen gennemført indsatsen i samarbejde med Brabrand Boligforening og Østjysk Boligforening.

Der er blandt andet blevet afsløret en lejlighed, hvor 18 mænd havde proformaadresse

Se: Ansat tiltalt for bedrageri

Afsløringer betyder, at Aarhus Kommune har sparet flere milioner af kroner.

- Vi har en fælles interesse i at mindske socialt bedrageri, for det er tyveri fra fællesskabet. Og det er positivt, at vi har fundet en metode, der kan begrænse bedrageriet, for det er uacceptabelt og egoistisk, siger Marc Perera Christensen (K), formand for Kultur- og Borgerservice, til JP Aarhus.

Der må kun bo det antal personer i en lejlighed, som der er rum. I tilfælde af, at der er registreret flere folkeregisteradresser, end der er rum, sender kommunen et brev til lejeren.

Han eller hun skal derefter dokumentere, hvor mange personer, der bor på adressen. Hvis tallet ikke stemmer overens, tager kommunen kontakt til boligforeningen.

Hver gang en borger får uberettigede ydelser, kan det koste kommunen op mod 100.000 kroner.

Rådmand Marc Perera Christensen (K) vil nu udvide indsatsen, så syv aarhusianske boligforeninger deltager. På den måde vil det være endnu sværere for at finde en proformaadresse.